Idag har jag lagt in gurka (skulle haft dillfrön också men de var slut), kokat ihop lite ledsna tomater med lök (för framtida grytor). Testat att koka Havtornsgele med lyckat resultat.
Så nu skall resterande Havtornsbär plockas. Perforerade fingrar till trots.
Sista semesterdagen idag! Känner mig nyttig.
Man känner sig rik när man kan fylla frysen med "egen" mat :) Duktigt gjort! Ha det gott/Monne
SvaraRaderaVisst är det härligt med burkar på rad!
RaderaVad smart, Othilia, att ta hand om ledsna tomater m.m. Tack för den! Har Du Havtornsbär hos Dig? Lite sura lär de vara. Jag har jobbat en vecka, man kommer fort in i det igen. Kram
SvaraRaderaMillottan
SvaraRaderaVi har Havtorn i trädgården. De växer bra. Ful buske kan man tycka men jätte bra bär. Mycket C-vitaminer och så gillar jag buskens fadda gröna färg.
Tillsätter bara socker och lite apelsinsaft. Jättegott till ostbrickan eller köttet.
Radera